Pedicure

Bij FraNas kunt u terecht voor een uitgebreid scala aan voet en pedicure behandelingen.

Een standaard pedicure behandeling bestaat uit:

 • het knippen van de nagels
 • Verwijderen van eelt
 • Verwijderen van likdoorns
 • Behandelen van kloven
 • Verzorgen van de nagelomgeving
 • Lichte massage

Een pedicure behandeling van reumatische / diabetische en/of risicovoeten heeft dezelfde inhoud als de standaard pedicure behandeling, maar is door het verhoogde risico op complicaties wat moeilijker. Veel zorgverzekeraars vergoeden de pedicure behandeling voor diabeten en reuma patiënten als deze aan bepaalde criteria voldoen.

Daarnaast hebben we ook een uitgebreide pedicure behandeling.
Deze behandeling is zeer geschikt voor een droge/gebarsten huid of als vermindering van kloven.

Deze behandeling bestaat uit:

 • het knippen van de nagels
 • Verwijderen van eelt
 • Verwijderen van likdoorn
 • Behandelen van kloven
 • Verzorgen van de nagelomgeving
 • Voetbad en scrubben van de voeten 
 • Voetmasker
 • Lichte massage

Wij bieden ook behandelingen aan huis aan, op voorwaarde dat men niet mobiel genoeg is om naar de salon te komen.

In de pedicuresalon gebruiken we producten van Strictly Pure en Podopharm voor de verzorging van uw voeten. 

Bij ons zijn ook producten voor thuisgebruik verkrijgbaar.

FraNas is lid van branche-organisatie Pro-Voet

.

Voetinfecties.
Bent u bang of denkt uw huisarts dat u een schimmelnagel of zwemmerseczeem (voetschimmel) heeft, kom gerust bij ons langs. Wij kunnen voor u via een medisch laboratorium laten vaststellen of u inderdaad een probleem heeft met schimmels en hier een behandelplan voor opstellen. De FraNas pedicure heeft een speciale opleiding gevolgd voor het nemen en verzenden van monsters voor de bepaling van schimmels en bacteriën in huis en nagelmonsters.
Dit wordt vervolgens in een speciaal laboratorium bepaald. Met de uitslag is een goed behandelplan op te stellen.

Voetschimmel
Er bestaan vele duizenden soorten schimmels. Enkele van deze schimmels leven in en op de huid. Ook onder deze schimmels vind je ‘specialisten’. Sommige leven bij voorkeur in de haren, anderen in huidplooien en weer anderen in verhoornde delen van de huid. Op de voeten vinden wij vrijwel uitsluitend twee soorten schimmels: trichofyton rubrum en trichofyton mentagrophytes. Deze schimmels leven in de hoornlaag van de opperhuid. Voetschimmels komen zeer veel voor. Schimmels aan de nagel worden apart besproken, zie hieronder.

Voetschimmels presenteren zich vaak als nattige, schilferende plekken tussen de tenen. Dit wordt ook wel ‘zwemmerseczeem’ genoemd, omdat het veel bij bezoekers van zwembaden en andere openbare doucheruimten voorkomt. Een andere vorm zijn rode vlakke plekken met een schilferend randje, vooral aan de zijkanten van de voeten. Soms kunnen centraal in de plek korstjes ontstaan en wondvocht vrijkomen. Wanneer bij de infectie een duidelijke rand zichtbaar is, wordt de aandoening ook wel ringworm genoemd. Dit is een oude benaming omdat men vroeger dacht dat het om wormpjes ging die van dieren werden overgenomen, net zoals schimmelinfecties elders op het lichaam die een dergelijke opvallende rode rand vertonen. Schimmels kunnen ook kleine of grote blaren aan de voeten veroorzaken. Soms zijn dit diep in de huid liggende, enkele millimeter grote blaasjes, die overgaan in schilferende plekken. Maar soms kunnen het ook tot enkele centimeter grote, met wondvocht gevulde, blaren zijn.

Schimmels verspreiden zich door het maken van schimmelsporen. Deze zijn zeer klein en komen overal om ons heen voor. De schimmelsporen die voetschimmel kunnen veroorzaken vinden wij vooral in sportzalen, zwembaden en andere plekken waar mensen met blote voeten lopen (kleedkamers van kledingwinkels, behandelkamers van doctoren e.d.) De schimmelsporen kunnen uitgroeien tot echte schimmels als de omstandigheden daarvoor gunstig zijn. Voor voetschimmel is dit vooral een vochtige, warme omgeving.

Voorkomen van een voetschimmelinfectie:

-Na het douchen of baden de voeten goed drogen.

=In openbare ruimtes zo min mogelijk op blote voeten lopen.

-Katoenen of wollen sokken dragen (deze voorkomen transpiratie)

-Draag schoenen van een ‘ventilerend’ materiaal (leer, linnen of open schoenen).

Schimmelnagels
zie de pagina over schimmelnagels